Danmark hjemme igen

Den 12. juli 2019

Det er helt underligt, at det ikke vajer et gæsteflag under sallinghornet mere, men det viser også, at vi nu er ved at være helt hjemme igen.

Vi har fået en fin plads ved broen på Høruphav, hvor vi havde fint udkig mod vandet mellem Als og Kegnæs. Da vi aldrig havde været her før, blev vi meget positivt overrasket over denne havn. Der var masser af bådpladser, og de sanitære installationer var gode. Havnefogeden var til stede hele tiden, og der blev tændt op i alle grill’s på havnen mellem kl. 17.00 og 18.00.

Her i havnen var der mange både fra X-Yachts, og i løbet af eftermiddagen kom der en X-37 ind og lagde sig ved siden af os, så der blev udvekslet mange erfaringer over siden af båden. Senere om aftenen blev vi inviteret over på båden til et par gewesener, og det var hyggeligt.

Den 13. juli 2019

Så er der dømt grillning, da Edel i dag har ondt i knæet, gik jeg op og grillede og tog maden ned på båden. Denne aften inviterede vi et par fra Egå, som sejlede i X-40, til et glas vin og havde en hyggelig aften på Miraculix.

Den 14. juli 2019

Vi er på vej mod Ærø, da vi i morgen skal møde Katrine, Simon, Mikkel og Rie. Børnene ved ikke, at vi er kommet til Danmark og at vi er  i havnen.

Den 15. juli 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så er der gensyn med familien, og det er over et halvt år siden vi sidst så hinanden, så alle var utroligt glade for gensynet, og vi må jo nok indrømme at i hvert fald nogen af os var meget berørte, og havde tårer i øjnen, så der blev rigtigt kysset og krammet. Om aftenen blev der grillet med mange pølser, og snakket om den tid, som vi ikke havde været sammen. Børnebørnene var bare blevet så store, der sker rigtig meget på 7 måneder.

Den 16. juli 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Først på dagen tog vi alle sammen den gratis bus til Marstal, da vi skulle bruge en Nordea bank for at få Edel tilbage med en nem-id konto som var blevet lukket under vores rejse. Vi fik om eftermiddagen besøg af Lise og Claus Alexandersen, da de lå i industrihavnen i Ærøskøbing. Om aftenen blev der spillet minigolf, og vinder rækkefølge var vist lidt tvivlsom, men sådan er det bare.

Den 17. juli 2019

De har lovet godt vejr de næste dage, så vi sejler mod Dyvig, så vi kan ligge for anker, hvis der er plads, og det var der heldigvis. Vi badede, og det var blevet solskin, men vandet var virkelig koldt syntes vi. Simon og børnene sejlede gummibåd og stod på paddleboard. Om aftenen lavede vi hjemmelavede burgere på grillen og hyggede os. Da vi gik i seng lidt over midnat var der den smukkeste fuldmåne. Vejret bliver bestemt godt i morgen, da det er skippers fødselsdag.

Der var ingen vind på sejlturen fra Ærø til Dyvig, og vandet var helt fladt. Indsejlingen til Dyvig er snæver, og ofte står køerne så tæt på sejlrenden, at det er lige før, man kan tage dem på snuden.

VI fik lagt et anker ud, og Macha lagde sig på siden af vores båd. Der var ingen vind, så vi lå helt stille.

Den 18. juli 2019 – Allans fødselsdag

Der var her til morgen fødselsdagssang og gaver på sengen og efterfølgende morgenmad med Simons familie. Det var hyggeligt. Det er et ideelt sted for børn at pjaske, da det er et beskyttet farvand og ingen bølger.

Der er meget idyllisk her i Dyvig, og minsandten om der ikke dyrkes vin her også.

Den 19. juli 2019

Vi har i dag besluttet at tage til Middelfart. Da ankeret blev taget op var det meget ulækkert, da det var smurt ind i mudder og hele forskibet, ankerspillet og ankerkassen var fyldt med pladder, så der var et større rengøringsarbejde i sigte i næste havn. Der er lidt mere vind i dag, så der sættes sejl, men vi bliver desværre hurtigt nødt til at have hjælp fra motoren for at komme frem. Jeg har været i vandet med snorkel for at kontrollere bunden af båden, og det er underligt, at den kan være så begroet nu, da den blev malet på Antigua i starten af maj med 2 gallon bundmaling før båden blev sendt til England på en damper. 

Efter vi havde vasket båden ren for pladder her i Middelfart Marina, kunne vi lige så godt sætte en ny flagsnor under sallingen, nu da Mikkel var her, da vi havde mistet den tidligere i vandet i Caribien med flag. Han klarede turen i masten flot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu da Mikkel havde været i masten, ville Katrine også prøve at komme op i masten, og da der ingen vind var, skulle hun helt op til toppen. Det var vist nok med blandede følelser, da hun kom ned. Udsigten havde været god.

Den 20. juli 2019

Vi har nu været sammen med Simon, Katrine, Mikkel og Rie siden den 18. juli, så vi må desværre tage afsked med dem i dag, da deres ferie slutter en uge før vi skal være hjemme. Det er selvfølgeligt vemodigt, men denne gang varer det kun 14 dage før vi ser dem igen. Bådene bliver fyldt op med diesel og vi kan sejle ud af Lillebælt i det flotte vejr. På vej mod Lillebæltsbroen spottes flere små marsvin i vandet. Lillebælt har forøvrigt verdens største koncentration af marsvin, der er verdens mindste hval.

Vi sejler under den gamle Lillebæltsbro og nord for Strib skilles vores veje for denne gang, da Simon sejler mod Bogense og vi sætter kursen mod Juelsminde, hvor vi aldrig har været før. På vej mod havnen bliver vi kontaktet af Kim og Joan, som var et par vi mødte nord for Spanien, og vi fulgtes med et stykke af vejen mod syd. De havde lige fået båden hjem fra Portugal og vi blev enige om at mødes i Juelsminde, hvilket vi gjorde og det var igen hyggeligt at snakke om turen sydpå, samt vores rejse over Atlanten.

Den 21. juli 2019

Det har regnet meget inden for det sidste døgn, og vejrudsigten lover mere regn i løbet af dagen, og næste dag har de lovet regnvejr hele dagen, så vi beslutter os lidt sent at sejle ud af havnen og sejle mod Århus, hvor Vallros og Pamula ligger. Vi er dog enige om, at det ikke er sidste gang vi har været i Juelsminde, da det er en virkelig hyggelig, men stor havn med mange pladser.

Vi når frem til indsejlingen ind til Aarhus nogenlunde tørre, men himlen truer hele tiden med at åbne sig op og sende regn ned over os. Det er noget af et nybyggeri de har opført her ved havnen i Aarhus. Man skal hele tiden  holde øje med Molslinien, da der virkeligt er fart på disse både.

Ved indsejlingen til Aarhus gamle havn så og hørte vi lige pludselig Søren, Janne, Folke, Anita og Lea, som stod med flag og horn ved indsejlingen. Det var et meget rørende gensyn med dem, og det kunne ikke undgås at få lidt gåsehud og en klump i halsen, da vi så dem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da vi lagde os ind på en plads, var den pyntet op med flag og balloner, og på kajen var der dækket op med champagne, jordbær, flæskesvær og chokolader. Det var en festlig og overraskende  modtagelse.  

Da det nu var over 14 måneder siden vi var taget hjemmefra, og Havnens Perle lå lige i nærheden, som serverede flæskestegssandwich, tog vi hen på den og spiste flæskestegssandwich. Den var stor og det kostede også en rumlen i maven i løbet af natten, da vi ikke var vant til den fede mad.

Den 22. juli 2019

Meteorologerne fik i dag ret i deres prognoser med hensyn til regnen, for vi tog ind til Aarhus by og gik rundt, hvorefter vi mødte Søren og Janne i Magasin, og da vi kom ud var det begyndt at regne, og det fortsatte det med resten af dagen. Vi fik dog spist frokost og aftensmad sammen, men indenfor i Aarhus havns klubhus.

Den 23. juli 2019

Edel stod op i dag kl. 06.00 for at vaske vores tøj. Vasken gik godt, men tørretumblingen var ikke vellykket, da tøjet ikke kunne blive tørt. Vi besluttede dog at tage det fugtige tøjet ud af tumbleren kl. 10.30, da vi aftenen før havde besluttet at tage til Grenå. Edel lavede tørresnore nede i båden undervejs, og efterhånden fik hun alt tøjet tørt, da vejret i dag slog helt om og det blev solrigt og varmt. Vi fik også tid til at sætte klubflag op under sallingen – KDY, Sejlcenter Nivå og Langturssejlerne.

På vej uden for havnen så vi dette sjove fartøj, som var i stand til at foile og det gik stærkt. 

Vi nærmer os nu Grenå og vinden løjer og drejer, så nu bliver maskinen igen sat i gang.

Om aftenen grillede vi og blev underholdt af først to damer der sang irske viser og senere kom disse to herrer på banen, og så blev der klappet, da de spillede Whisky on the jar – og Folke og Anita serverede en whisky under sangen. 

Den 24. juli 2019

Igen i dag har det været flot vejr, og vi lånte et par cykler af Folke og Anita, så vi kunne komme op i byen og få handlet. Om aftenen blev der grillet igen, dog uden musik til. Lea kom i løbet af eftermiddagen i hendes L23 fra Øer med en motor, der ikke ville starte. Så er turen lang, når det kun blæser 3,5 m/s.

Den 25. juli 2019

Det var i dag igen meget varmt, og om aftenen fik vi grillet igen. 

Den 26. juli 2019

Vi afsejlede kl. 9.15 fra Grenå med kurs mod Hundested, som vi anløb kl. 15.45. Undervejs havde vi badet i det kolde vand, som var på 21,1 grad, hvilket var i underkanten af, hvad vi badede i tidligere. Ved anløb af havnen gik vi desværre den forkerte vej omkring en kompasafmærkning, og båden satte sig i sandet, dog ikke mere end at vi kunne komme fri ved egen hjælp. Om aftenen spiste vi stjerneskud på en fiskerestaurant på havnen.

Den 27. juli 2019

Vi fik besøg af Anne og Vagn fra Nivå lige efter vi havde spist morgenmad, hvor vi blev opdateret om, hvad der skete i Nivå Havn. Et kort men hyggeligt besøg. Det begyndte umiddelbart herefter at regne og det blev ved, indtil om eftermiddagen, hvor det klarede op og det blev godt vejr igen, så vi kunne sætte os op på havnen og nyde et glas rosé.  Havnen er pakket med både, men vi fik en god plads foran glashuset, hvor vi også kunne sidde og grille om aftenen. 

Den 28. juli 2019

Hundested Havn er fyldt med små kreative forretninger, og det viser også hvad en gammel udslidt fender kan bruges til. Vi havde ellers sat næsen op efter en menu med fisk og skaldyr her til aften, men det viste sig, at der var lukket søndag aften, så der blev handlet i byen og grillet igen i dag. Vi fik en flot solnedgang efter vi havde spist og solen gik ned over Bjørn, en gammel bugser og isbryder, som var i stand til at sende en meget sort røg op af skorstenen, når der skulle laves damp til at sejle på.

Den 29. juli 2019

I dag skiltes vores veje, for Pamula sejlede mod Båstad i Sverige og Vallros  og vi sejlede mod Gilleleje, og vi badede igen i det halvkolde vand. Lidt over middag ankom vi til en overfyldt Gilleleje Havn, men vi fandt dog 2 pladser i det sidste bassin, og herefter syntes hele havnen at være overfyldt. Om eftermiddagen blev der badet fra de nye broer, der var bygget oven på de forhøjede moler, og så var det igen grill tid om aftenen. 

Den 30. juli 2019

Noget af dagen er gået med at ose i alle forretningerne i Gilleleje, og om aftenen spiste vi ribbenstegssandwich på den lokale pølsebar, hvilket ikke var den største oplevelse, da det var for fed mad. Det viste sig, at hver tirsdag møder man op med sin gamle bil på havnen i Gilleleje, så efter ribbenstegssandwich’en skulle vi ud og se på de prægtige køretøjer, hvor denne gamle Maserati nok var den flotteste, pris +2 mill DKK.

Den 31. juli 2019 

Regn, regn, regn så vi sejlede ikke til Hornbæk i dag, men sejler i morgen. Vi har i stedet bestilt bord sammen med Vallros på “Far til Fire” her til aften, hvor menuen hver onsdag står på schnitzler.

Den 1. august 2019

I dag sejler vi mod Hornbæk, hvor vi i aften skal møde Daniel, Natasja, Anemone og Baldrian, som vi ikke har set i 14 måneder, så det bliver spændende. Vi har sat ARC flaget, da vi nu snart er hjemme, og finder en plads i inderhavnen, hvor børnebørnene kan hoppe af og på båden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var spændende at se, om det mindste barnebarn, Baldrian, kunne genkende os, selvom vi havde været på nettet undervejs under vores rejse. Der var en lille smule generthed fra Baldrians side, men det hjalp da han pakkede pakkerne op, en T-shirt med pirathoved på brystet fra Caribien, og en brølende T-Rex, der også kunne gå, som vi havde med fra USA. Det kunne nok være at at han kom op på sæderne, når T-Rex gik rundt på dørken. Anemone var også glad for gaverne, og kjolen med de rigtige mærker på var svær at få af igen.  

Vi grillede mad på grillpladsen om aftenen, og børnene kunne lege på legepladsen indtil maden var færdig. Det var en meget hyggelig aften, der dog gik for stærkt, og børnene drønede rundt på legepladsen, men da Baldrian lige var begyndt at undvære bleen om dagen, skete der i dag for mange uheld, og efterhånden var der ikke flere tørre underbukser. 

Den 2. august 2019

Der er i dag den sidste hele dag på vores rejse, så morgenmaden var serveret med blødkogte æg, og vejret her til morgen var i dag en af de bedre med dejligt solskin.

Her til aften var vi inviteret til middag hos Freedom, som havde et lækkert hus i sidste række før stranden, og med udsigt til havnen. Der blev en rigtig hyggelig aften, hvor mange steder og hændelser undervejs i de sidste 12 måneder blev drøftet, og undervejs gik solen ned over havnen.

Den 3. august 2019

Så er dagen kommet, hvor vi skal vende hjem til Nivå, og det er med blandede følelser, dels er vores tur ved at være slut, men til gengæld skal vi nu møde vores familie igen, og alle vores venner og bekendte, det bliver spændende. Kronborg rundes selvfølgeligt om styrbord, som sejlbåde gennem de sidste århundrede har gjort, når de vendte hjem fra en langfart. Vi måtte dog give os god tid, til tider under 2 kn, da vi havde lovet at komme til havnen kl. 14.00.

Mellem Sletten og Humlebæk blev vi mødt med flag og trutten af dette prægtige skib, hvor hele vores familie var samlet på. Det var en rigtig flot oplevelse, der fik en tåre eller to frem.

Nivå Havn den 3. august 2019 kl. 14.00

Vi kan ikke ønske sig en bedre ankomst til havnen end denne. Masser af flag og trut i hornene.

Billederne ovenfor fortæller deres egen historie, for alle var glade og der skal krammes og kysses, og der skal fortælles historier, alt imens der spises chips og nydes øl, vin og vand, og pakkes gaver ud. Det var en fantastisk eftermiddag, og en eventyrlig afslutning af vores lange rejse.

De standhaftige blev her, og grillerne blev fundet frem, og efterhånden gik dagen på hæld og mørket indfandt sig, og en lang bevægende dag er ved at ende.

Vores tur er nu endt, og vi gerne takke alle, der har fulgt os på vores hjemmeside, og takke alle de mennesker der var mødt op i havnen for at tage imod os. Vi vil også takke alle de både, som vi har mødt undervejs på vores tur, og alle de hyggelige og sjove oplevelser vi har haft med jer. Vi håber, at vi kan ses på et tidspunkt på vand eller land igen.

Vores tur tog 444 dage og var på omkring 8100 sm, til sidst havde loggen store problemer med at løbe rundt, så det blev nok til noget mere. Vi har været i over 100 havne undervejs, og sejlet over halvdelen af turen for motor.

Alt i alt har det været det hele værd, selvom der har været problemer undervejs, men de kunne løses. Når vi nu sidder hjemme og ser billeder fra turen, kan det ikke undgå, at det trækker lidt igen for at komme ud og opleve nogle af de prægtige steder vi har været.  

Og som alle andre dejlige eventyr ender vores også med:

Snip, snap, snude nu er eventyret ude.

xx