Martinique

Den 4. februar 2019  

 

 

Klokken 12.00 har vi Martinique ret forude, og det franske gæsteflag sættes. Der er en forholdsvis lang, men flot indsejling med mange gode bøjepladser ind til havnen – Marina du Marin – og rigtig mange fiskedunke overalt (her bruger de ikke fiskebøjer), så det er bare med at holde øje, vi ikke sejler ind i dem. Som sædvanligt prøver vi at kontakte havnen over VHF’en, men ingen svarer, så vi prøver mobilen, denne gang med held. Vi bliver modtaget af en dinghy, der viser vej til vores plads. Havnen er meget stille og rolig og med handlemuligheder tæt på, og det har vi manglet de sidste steder, hvor vi har været, så vi måtte ud og proviantere.

    

Så er papirerne lavet på havnekontoret, hvor vi igen skulle betjenes af en dame, som havde glemt hvorledes man skal betjene kunder.

Den 5. februar 2019

  

På vores byvandring kom vi forbi dette automobil som jeg tilbød at købe til Edel, men hun afslog. Den gamle bydel er meget øde, med meget misligeholdte huse. 

  

Vi kom forbi kirkegården, godt nok på bagsiden, hvor der var blomster i klare farver på gravpladserne, men det var af plastik.

   

Det er ikke et skilt vi ser i Danmark, men det må være fordi vi er på vulkan øer, hvor bjerge kan falde sammen eller der kan opstå jordskælv. Vejen op til samlingspunktet er meget stejlt, så der skal luft til for at komme op. Udsigten til havnen er meget flot.

  

Efter sådan en gåtur i varmen, gør det godt med en kold fadøl. På havnen var denne restaurent udsmykket med bambus stænger.

Den 6. februar 2019

   

Her til aften kom denne kæmpe katamaran ind i havnen, og den må have været over 100 fod. Et monster uden sallinger.

Den 7. februar 2019

  

Planen er at tage til Fort du France i dag, så vi forlader havnen efter vi har afregnet for 3 dage, og det var ikke muligt at få lov til at forlænge opholdet i havnen, mærkeligt da der også her var masser af ledige pladser.

Vi er nu kommet ud af havnen, og vandet bliver klarere.

  

Vi passerer et resort, som ligger lige på en halvø, som stikker ud i bugten, og nu er vandet helt klart, så dagens mål ændres til, at vi vi sejler ind lige vest for resortet og lige ud for Sainte Anne, og smider anker. Det må være turens korteste sejltur – 50 minutter.

    

Dybden er kun lidt over 5 m, og vi lægger 30 m kæde ud, men ankeret holder ikke, så skipper må i vandet med snorkel, svømmebriller og svømmefødder og konstaterer, at ankeret har lagt sig på siden, og ikke vil grave sig ned. Ja, det er skipper og ikke en skildpadde. Ankeret lægges ud igen, og nu holder det. Der udlægges en bøje samtidigt, så vi kan se hvor ankeret ligger.

  

Vi er ikke alene her, og vi vil tro at der er over 100 skibe liggende for anker.

   

Flot og stille er der, og det er skønt igen at springe i vandet og bade.

Så kan man ikke få en flottere solnedgang med Rocher du Diamant i baggrunden, som vi skal rundt om i morgen, når vi sejler til Fort de France.

  

  

  

   

    

 

     

Hej alle

Vi har lagt nogle billeder mere på nettet, og vil opdaterer siden inden for de næste dage

Lige nu er vi på Iles Des Saintes hvor vi bliver de næste dage, en flot lille ø.