Nevis og St. Kitts

Den 9. marts 2019

På afstand ligner denne ø en sombrero, høj på midten og lav i siderne. Ofte er bjerget, der er 1.000 m højt,  i midten af øen dækket af skyer.

Nevis blev befolket i 1628, og hovedstaden Jameston blev bygget, men forsvandt i vandet ved et jordskælv efterfulgt af en tsunami.

Der er en flere kilometer lang sandstrand på vestsiden af øen, som næsten er menneske tom, selvom det er en af de fineste strande i Caribien.

I det fjerne ser St. Kitts, som vi også skal se.

På billederne ovenfor ses hovedbyen Jameston, og det var fra denne by at Lord Nielson fandt sin kone.

Man skulle næsten ikke tro at man ville have sejlere herind til byen, for adgangsforholdene er rigtigt dårlige.

Og for at gøre det komplet, så sad der sådan en sjover på molen, så Edel ville ikke gå forbi.

Der var massere af disse skildpadder i havet, hvor vi svømmede rundt.

St. Christopher eller St. Kitts

St. Kitts er meget frodig, og på midten af øen ligger Mt. Liamuga med en højde på 3.792 fod, omregnet til ca. 1.250 m, hvilket tvinger den fugtige vind fra Atlanten op, så toppen er altid dækket af skyer. Det regner hver dag, så midten af øen er dækket af regnskov, hvor flere tusinde afrikanske aber lever, som stammer fra undslupne kæledyr.

Øen blev befolket af engelske kolonister i 1623, hvilket gjorde øen til den første engelske caribiske koloni. Kort tid efter ankom en fransk gruppe, og sammen slog de øens oprindelige 2.000 indbyggere ihjel. I de næste 150 år sloges de mod hinanden, hvem der skulle have herredømmet over øen, England eller Frankrig, hvilket blev afgjort til Englands fordel af Versailles traktaten i 1783, hvor søsterøen Nevis samtidigt blev underlagt England. St. Kitts og Nevis har i dag samme regering.

St. Kitts var den sidste ø i Caribien, der nedlagde sukkerrørs produktionen, da man havde centraliseret produktionen ved at bygge en smalsporet jernbane rundt om øen, som fragtede sukkerrørene til en central produktionsenhed. I dag fragter banen turister rundt om øen på 3 timer, til en svimlende pris.

Vi opdaterer igen i morgen, for vi kan ikke sidde længere på restauranten, og der er ikke mere strøm på PC’en

Vi høres