Îles Des Saintes/Guadeloupe

Den 16. februar til  den 20. februar 2019

Vi har nu Îles Des Saintes i sigte og håber at vi kan få en bøjeplads. Det viste sig at Notorius lå i bugten, og de havde spottet os på AIS, så lige efter vi havde lagt til en bøje lidt længere ude i bugten, blev vi kald op på telefonen hvor de sagde at de havde reserveret en plads, Karsten lå bundet til bøjen i gummibåden, og vi sejlede straks hen til denne bøje som lå mere i læ.

Notorius havde lejet en slags golfvogn til dagen efter for at køre øen rundt, og da vi fik tilbuddet om at kunne komme med sprang vi til. Vi startede med at køre op til fortet Napoleon, hvor vi får denne flotte udsigt til vores båd nede i venstre hjørne.  

Borgen er bygget af franskmændene i deres evindelige kamp mod englænderne om øerne i Caribien. Der en myte, at fortet er hjemsøgt af en ånd af en ung fransk pige, der forelskede sig i en britisk officer. Hendes kæreste lovede at vende tilbage til hende, da hans pligt var omme, men efter at have ventet i flere år, havde den unge kvinde mistet håbet. Hun mente officeren havde fundet en anden, og i desperation kastede hun sig ud over klippen af ​​Les Saintes og i havet. Den unge mand vendte tilbage til hans kærlighed og efter at han fandt ud af at hun endte sit liv tro, og han havde forrådt hende, kastede han sig også ud fra klinten

Vi er nu på vej rundt på ringmuren, hvor et flot udkig til den næste vig viser sig, samtidigt med at vi kan se ned mod bugten hvor vi ligger. Her møder vi også denne “vagtmand”, som sidder på muren. Det skulle vise sig senere at der er rigtig mange leguaner på øen.

Fortet er lavet om til et museum, der viser historiens gang i området, og som det kan ses, har der været meget drama her.

Den lille golfbil kunne let fragte os rundt på øen.

Vi kommer forbi storslåede udsigter over Atlanten. efterfulgt af mange små hyggelige vige og fine huse.

Vi er nu nået helt ud, hvor Atlanten slår ind mod øen, og her ser vi tydeligt hvorledes Sagasso tangen forurener hele kysten og ligger i et tykt lag på stranden. Leguanerne lever godt her i vind og sol.

Et af målene på turen var at besøge 2 strande, den første hvor der var fin sandbund ud i vandet, men bunden ændrede sig hurtigt til en stenet bund, men vandet var godt. Heldigvis var der en lille restaurant på stranden, hvor vi kunne få en let frokostanretning.

Næste strand skulle der snorkles i, og der var mange fisk at se under vandet.

Her er vi på modsatte side af bugten, hvor vores både ligger, med de fine huse som baggrund.

  

Kl. 17.00 er der dansk/svensk møde i baren, hvor sejlerhistorier fortælles.

Byen Burg Des Santes er en velholdt by, og pastel farverne er flittigt brugt på huse og vinduer.

 

I dag er der bagt brød og banankage, og om aftenen blev der serveret pølse, ost, nybagt brød og rødvin og mørket har sænket sig som sædvanligt efter kl. 19.00